Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa joulumarkkinoille Kirkkonummelle ja Espooseen!

Lähdemme aamulla matkaan kohti Kirkkonummea. Matkalla pidämme tauon. Perillä saamme tutustua ainutlaatuiseen kansallisromanttiseen ateljeekotiin Hvitträskiin Kirkkonummella. Teemme opastetun kierroksen museossa ja sen jälkeen on mahdollista viettää aikaa ja tehdä ostoksia Hvitträskin joulumarkkinoilla. Puolenpäivän jälkeen siirrymme nauttimaan lounasta Espoon Kivilahteen. Espoossa poikkeamme vielä ostoksilla Menita lanka- ja kangaskaupassa sekä Lumenen tehtaanmyymälässä. Kotimatkalle lähdemme klo 16.00. Matkalla pidetään pieni tauko.

Vuonna 1903 valmistunut Hvitträsk on todellinen helmi ja täysin ainutlaatuinen kokonaistaideteos. Arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren ja Saarinen ihastuivat Vitträsk-järven maisemiin ja rakensivat sinne oman kansallisromanttisen ateljeekodin.  Talo on rakennettu harmaasta luonnonkivestä ja tummasta hirrestä kansallisromanttiseen tyyliin, mutta esimerkiksi kylpyhuoneen suunnittelussa näkyvät myös muun muassa Saarisen Yhdysvalloista saamat vaikutteet. Arkkitehtitoimiston neuvotteluhuoneessa on tuolit, jotka tarinan mukaan on tarkoituksellisesti tehty epämukaviksi, jotta kokoukset eivät olisi venyneet liian pitkiksi. Hvitträskin piha on puistomainen ja muistuttaa englantilaista linnanpihaa. Alhaalla Vitträsk-järven rannalla on sauna ja uimaranta.

Menita Oy Espoo: Suomen suurin lankakauppa tarjoaa huippuvalikoiman lankoja, kuteita, neulonta- ja ompelutarvikkeita sekä erilaisia vaatetuskankaita. Rymälle on 15 % alennuskoodi ostoksista.

Lumenen tehtaanmyymä Espoo: Lumene-tehtaanmyymä on kotimaisen kosmetiikan keidas Espoon Kauklahdessa! Meiltä löydät laadukkaat Lumene-, Cutrin- & KiiltoClean-tuotteet Ryhmä saa 25 % alennusta normaalihintaisista Lumenen ja Cutrinin tuotteista.

Matkan hinta/henkilö: 79 €, museokortilla 69 €
Hinta sisältää: Kuljetus, lounas, opastettu kierros ja pääsymaksu Hvitträskiin

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. 
Alustava reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-..
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.